7 waarschuwingssignalen dat u een nieuw dak nodig hebt

Hier zijn enkele tips om u te helpen bepalen of u een nieuw dak nodig hebt:

1. Dakleeftijd

Hoe oud is uw bestaande asfaltdakwerk? De meeste experts zijn het erover eens dat een typisch dak 20 tot 25 jaar meegaat. Het hangt er ook vanaf of het oude dak is verwijderd en u slechts één laag gordelroos hebt en of het goed wordt geventileerd. Als het dak over een andere laag of meerdere lagen is geïnstalleerd en het ouder is dan 20 jaar, is de kans groot dat u een nieuw dak nodig hebt.

dakwerk

2. Gordelroos krullen en knikken

Gordelroos die gekruld of verbogen is, is een ander teken dat u mogelijk een nieuw dak nodig heeft. Kijk naar de hellingen van uw huis die direct zonlicht krijgen en als u merkt dat de gordelroos krullen en korrels verliezen, kan dit betekenen dat de gordelroos voorbij hun levensverwachting is. Er kan ook een mogelijkheid zijn dat het dak defect is.

3. Dakvalleien

Als je dakshingles in dit gebied uit elkaar vallen of ontbreken, is dit een duidelijk teken dat je een nieuw dak nodig hebt. Valleien zijn een van de belangrijkste delen van uw dak. Sneeuw en regen stromen door valleien en in goten. Als de vallei wordt aangetast, kunt u vatbaar zijn voor daklekken.

4. Ontbrekende gordelroos

Dit zijn nog een teken dat je dak zou kunnen falen. Ontbrekende gordelroos is niet alleen lelijk, maar kan een indicatie zijn van diepere problemen die een structuur kunnen kwellen.

Voor gebouwen ouder dan 20 jaar zijn ontbrekende dakshingles een teken dat een inspectie op zijn plaats is. Een typisch asfaltdak heeft een levensduur van 20 tot 25 jaar en is waarschijnlijk eerder aan vervanging onderhevig als het over een andere laag wordt geïnstalleerd.

5. Schoorsteen knippert

Dit is een ander punt van zorg. Als uw gootsteen uit dakcement of teer bestaat, moet deze mogelijk worden vervangen door een langdurige, waterdichte fitting, wat een metalen gootsysteem zou zijn. Schoorstenen vertonen een kwetsbaar potentieel lekpunt op elk dak, metaal, opgebouwd of anderszins. En flitsen – ondoordringbaar materiaal aangebracht op de voeg waar de schoorsteen het dak ontmoet – biedt de verdediging. Op metalen daken gaat flitsen boven een ijsbeschermingsmembraan. In principe installeer je flitsen, tegenflitsen en krekels zoals op elk ander dak, met uitzondering dat je metalen panelen zult klinken of schroeven in plaats van gordelroos.

6. Grind korrels in de goten

Kijk in je goten om te zien of ze zijn geladen met grind korrels. Daken hebben de neiging om meer korrels te verliezen tegen het einde van hun levenscyclus. Inconsistente of donkere kleur op sommige delen van het dak is een ander teken dat de korrels zijn versleten.

7. Daglicht door de dakplanken

Je merkt een sponsachtig gevoel of een trampoline die stuitert wanneer je op het dak loopt, wat betekent dat het onderliggende terras verzwakt is door vocht. Controleer uw zolder om te zien of er daglicht door de dakplanken komt. Controleer ook op vocht in de isolatie.

7 waarschuwingssignalen dat u een nieuw dak nodig hebt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven